Küresel Eğitim Modeli

CERN Koleji olarak; öğrenci odaklı, kalıcı öğrenmeyi esas alan alternatif eğitim yaklaşımlarına sahip, bu yaklaşımlarla bağımsız, yenilikçi, sorgulayan, yaşadığı dünyaya duyarlı, özgüveni yüksek, bilim, spor, sanat, teknoloji alanlarında başarılı, mutlu ve hayata hazır bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Bu hedef doğrultusunda GEMS, Proje Tabanlı Eğitim, PYP, High Scope, Reggio Emilia, Montessori, Bank Street, Waldorf gibi dünyanın önde gelen eğitim yaklaşımlarını, MEB kazanımları ile harmanlayarak ‘’Küresel Eğitim Modeli’’ni oluşturduk.

Küresel Eğitim Modeli ile öğrencilerimizin bilimsel düşünmeyi, bilgiyi keşfetmeyi, bilginin somuttan soyuta gelişimini ve bilginin bağlantılarını erken yaşlarda yaşayarak öğrenmelerini amaçlıyoruz. Öğrencinin ön planda olduğu, doğrudan katılım sağladığı, eleştirel düşündüğü, kendini özgürce ifade ettiği, konunun temelindeki kavram ve fikirleri anladığı bir sınıf ortamı sağlıyoruz.

Küresel Eğitim Modeli ile öğrencilerimizin akademik ve sosyal gelişimini altı haftalık periyotlarla inceliyor, test ve envanterlere dayalı bilimsel yöntemler ve ölçme-değerlendirme programımız ile sistemi sürekli güncelliyor, bireye özel yoğun etüt programlarımız ile öğrencilerimizin gelişim düzeylerini artırıyoruz.

Yenilikçi vizyonumuz, eğitime küresel bakış açımızla öğrencilerimize bireysel yaklaşımlar sunuyor, ulaşabilecekleri maksimum potansiyeli tespit edip koçluk yaparak yol haritalarını çizmelerini sağlıyoruz.

Küresel Eğitim Modelinde bilgiyi anlamlı kullanarak karar verme, sorun çözme, araştırma, geliştirme, sorgulama, keşfetme ve analiz etme becerilerini geliştirme odaklı programlar uygularken, öğrencinin kendi gelişimini izlemesine ve değerlendirmesine olanak tanıyoruz.

Küresel Eğitim Modelinin Aşamaları

Öğrenme Süreci

CERN Kolejinde akademik planlamaları yıllık olarak değil, 6 haftalık süreçlerle periyodik olarak gerçekleştiriyoruz. Müfredatta yer alan konu anlatımlarını altı haftada tamamlıyoruz. Bu süreçte çocuklarımızın analitik becerilerini kullanabileceği, doğru sorular sorarak öğrenim sürecine aktif olarak katılacağı, laboratuvar ve atölye çalışmalarıyla desteklediğimiz etkin bir eğitim veriyoruz.

Sınav-Ölçme ve Değerlendirme

  • Süreç Değerlendirme Sınavı (SDS):  6 haftalık öğrenme sürecinin sonunda ortaokul ve lise kademesi öğrencilerimize Süreç Değerlendirme Sınavı (SDS) uyguluyoruz. Sınav sonucunda Ölçme ve Değerlendirme raporları ile her öğrencimizin kazanım performanslarını ölçüyoruz.
  • CERN Check Test (CCT): Her çeyrekte 5,6,7,9 ve 10. sınıf öğrencilerimizin İngilizce dil yeterliliklerini,  CERN Check Test (CCT) sınavı ile ölçüyoruz.
  • LGS/TYT-AYT Deneme Sınavları: 8. Sınıf öğrencilerimize her hafta LGS deneme sınavı, 12. Sınıf öğrencilerimize 21 adet TYT-AYT deneme sınavı uyguluyoruz. 7. Sınıf öğrencilerimize LGS soru kalıplarına, 11. Sınıf öğrencilerimize TYT-AYT soru kalıplarına alışmaları amacıyla 6 adet deneme sınavı gerçekleştiriyoruz.

Yoğun Etüt Programı

Grup Etütleri:

Süreç Değerlendirme Sınavı (SDS) sonuçlarına göre öğrencilerin kazanım eksiklerini belirledikten sonra seviyelerine uygun küçük gruplara ayırarak etüt programları uyguluyoruz.

Check Up Etütleri:

Cumartesi günleri uyguladığımız Check Up Etütleri ile öğrencilerimizin kazanım eksiklerini tamamlamış oluyoruz.

Cambridge Etütleri:

Öğrencilerimizin İngilizce dil yeterliliğini ölçmek ve değerlendirmek amacıyla, uluslararası platformda kendilerini değerlendirebilecekleri Cambridge sınavlarına hazırlıyoruz.