Küresel Eğitim Modeli
CERN Koleji olarak; öğrenci odaklı, kalıcı öğrenmeyi esas alan alternatif eğitim yaklaşımlarına sahip, bu yaklaşımlarla bağımsız, yenilikçi, sorgulayan, yaşadığı dünyaya duyarlı, özgüveni yüksek, bilim, spor, sanat, teknoloji alanlarında başarılı, mutlu ve hayata hazır bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz.
Bu hedef doğrultusunda GEMS, Proje Tabanlı Eğitim, PYP, High Scope, Reggio Emilia, Montessori, Bank Street, Waldorf gibi dünyanın önde gelen eğitim yaklaşımlarını, MEB kazanımları ile harmanlayarak ‘’Küresel Eğitim Modeli’’ni oluşturduk.
Küresel Eğitim Modeli ile öğrencilerimizin bilimsel düşünmeyi, bilgiyi keşfetmeyi, bilginin somuttan soyuta gelişimini ve bilginin bağlantılarını erken yaşlarda yaşayarak öğrenmelerini amaçlıyoruz. Öğrencinin ön planda olduğu, doğrudan katılım sağladığı, eleştirel düşündüğü, kendini özgürce ifade ettiği, konunun temelindeki kavram ve fikirleri anladığı bir sınıf ortamı sağlıyoruz.
Küresel Eğitim Modeli ile öğrencilerimizin akademik ve sosyal gelişimini altı haftalık periyotlarla inceliyor, test ve envanterlere dayalı bilimsel yöntemler ve ölçme-değerlendirme programımız ile sistemi sürekli güncelliyor, bireye özel yoğun etüt programlarımız ile öğrencilerimizin gelişim düzeylerini artırıyoruz.
Yenilikçi vizyonumuz, eğitime küresel bakış açımızla öğrencilerimize bireysel yaklaşımlar sunuyor, ulaşabilecekleri maksimum potansiyeli tespit edip koçluk yaparak yol haritalarını çizmelerini sağlıyoruz.
Küresel Eğitim Modelinde bilgiyi anlamlı kullanarak karar verme, sorun çözme, araştırma, geliştirme, sorgulama, keşfetme ve analiz etme becerilerini geliştirme odaklı programlar uygularken, öğrencinin kendi gelişimini izlemesine ve değerlendirmesine olanak tanıyoruz.
Küresel Eğitim Modeli ile ilkokul kademesinde;
- Akademik programlarımızın ve öğretim araçlarımızın öğrencinin kendi senaryosunu yazmasına imkân tanımasını,
- Deneyerek ve üreterek öğrendiklerine farklı bir boyut kazandırmasını, saha çalışmalarıyla kalıcı öğrenmenin oluşmasına,
- Atölye ve laboratuvar çalışmalarıyla özel ilgi alanlarının belirlenmesini ve kişisel yetkinliklerin geliştirilmesini,
- Akademik kazanımların öğrencinin yaşamında sosyal farkındalık ve toplumsal bilince dönüşmesini,
- Ulusal değerlendirme sistemleri değişse bile kendi potansiyelinin en üst noktasına ulaşmasını,
- Bireysel farklılıkların ve ihtiyaçların ders dışı zamanlarda da farklı öğrenme araçlarıyla desteklenmesine olanak sağlayacak bir okul yaşantısı yaratmayı hedefliyoruz.
Küresel Yabancı Dil Modeli
Öğrencilerimizin yaş ve beceri düzeylerine uygun olarak geliştirdiğimiz Küresel Yabancı Dil modelimizle dili etkin kullanarak dünya ile iletişim kurmalarını sağlıyoruz.
CLIL (Content and Language Integrated Learning) odaklı eğitim anlayışıyla desteklediğimiz ve her sınıf düzeyinde müfredatla ilişkilendirdiğimiz CERN Küresel Yabancı Dil Eğitim modeli ile iletişimsel (communicative) metodlar kullanarak öğrencilerimizin dili etkin olarak kullanmalarını sağlıyoruz. Dijital kaynaklar, kütüphane çalışmaları, JMUN (Junior Model United Nations), MUN (Model United Nations), Destination-Imagination gibi birçok uluslararası projeyle İngilizce eğitimini destekliyoruz.
Anaokulu kademesinde öğrencilerimizin yaparak, yaşayarak, eğlenerek ve maruz kalarak dili edinmelerini sağlarken, İlkokul kademesinde çift dil edinimine yönelik ‘’Çift Dilli’’ program uyguluyoruz. Böylece öğrencilerimizin akademik, sosyal ve bilişsel becerilerini üst düzeyde geliştirmesi için çok yönlü bir program sunuyoruz.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
İlkokul kademesinde Psikolojik Danışma ve rehberlik çalışmalarımız ile öğrencilerimizin okula uyum sağlamasını, eğitim ortamlarına ve öğrenmeye yönelik olumlu davranışlar geliştirmesini, bilişsel beceriler kazanmasını, kendini tanımasını, özgüven geliştirmesini, duygularını tanımasını ve ifade etmesini, arkadaş edinme, problem çözme gibi beceriler kazanmasını sağlıyoruz.
Öğrencilerimize Yönelik Çalışmalar:
- Okula Uyum Çalışmaları
- Öğrenci Tanıma Çalışmaları
- Bireyle Psikolojik Danışma
- Grupla Psikolojik Danışma
- Sınıf Rehberlik Etkinlikleri
- Değerler Eğitimi
- Seminer Çalışmaları
Eğitim Teknolojileri
Eğitim Teknolojileri programımız ile öğrencilerimizi yarının dünyasına bugünden hazırlıyor, 21. yüzyıl becerileri kazanmalarını sağlıyor, dünyanın her yerinde fark yaratabilecek bireyler yetiştiriyoruz.
Yapay Zeka
Öğrencilerimize geleceğin teknolojisi olan veri işleme temellerini, verilerle çalışma prensiplerini ve yapay zeka programlarını sunuyoruz.
Lego
Lego programlarımız ile öğrencilerimizin analitik düşünme, problem çözme, iletişim kurma ve takım çalışması gibi becerilerini geliştiriyoruz.
Kodlama
Kodlama eğitimi ile öğrencilerimizin dijital okur yazarlık, eleştirel düşünme ve problem çözme becerileri kazanmalarını sağlıyoruz. Öğrencilerimiz dünyanın en güncel kodlama programı Python ile kodluyorlar.
Yazılım Programları
Öğrencilerimize Unity ile kodlamanın temellerini ve Unity’yi kullanarak yazılım yapmayı öğretiyoruz. Ayrıca mini bir bilgisayar olan Raspberry Pi aracılığıyla öğrencilerimize Python ile yazılan bazı programları projelere dönüştürerek kolay ve eğlenceli bir şekilde öğrenmelerini sağlıyoruz.
2B ve 3B Tasarım
Öğrencilerimize 2 ve 3 boyutlu tasarım programları olan Adobe Photoshop, Tinkercard ve SketchUp ile tasarımın temellerini ve bu platformları kullanarak neler oluşturabileceklerini anlatan programlar uyguluyoruz.
Sanal Deney
65 farklı modül, 1500 saati aşkın eğitim, 21 bin sayfa içerikten oluşan Sanal Deney programımız ile sınıf ortamını laboratuvar ortamına dönüştürüyoruz.
Klüpler ve Atölyeler
Kulüp ve atölye çalışmalarımız ile öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmesine, ilgi alanlarının farkında olmasına, sanatı algılayan, spor yapma bilincine sahip nesiller olarak yetişmelerine katkı sağlıyoruz. Geleceğin liderlerini, bilim insanlarını, sanatçılarını, sporcularını yetiştiriyoruz.
- Çocuklarla Felsefe
- Bilim ve Deney Şenliği
- Münazara ve Bilimsel Yarışmalar
- Gastronomi Atölyesi
- Sahne Sanatları Atölyesi
- Oyun ve Fiziki Etkinlikler Atölyesi
- Deney Atölyesi
- Bilişim Teknolojileri Atölyesi
- Zeka Oyunları Atölyesi
- Sanat Atölyesi
- Müzik Atölyesi
- Spor Kulüpleri